Wie is Saskia

Na haar afstuderen als communicatiedeskundige in 1988 werkte Saskia de Maat ruim twaalf jaar bij Akzo Nobel, achtereenvolgens in Corporate Communications en in Marketing Management van de business unit Decorative Coatings.

Daarna koos zij voor een nieuwe richting en studeerde Psychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam, gevolgd door de opleidingen tot GZ-psycholoog en Psychotherapeut.  Saskia is gespecialiseerd als Psychoanalyticus en werkte vijftien jaar in de GGZ,  onder meer bij het Nederlands Psychoanalytisch Instituut (NPI) in Amsterdam. Zij behandelde mensen met uiteenlopende problematiek zoals depressie, angsten, trauma, relationele problemen en persoonlijkheidsproblematiek.

Saskia heeft in het vakgebied van de psychologie ook altijd wetenschappelijk onderzoek gedaan, onder meer naar de effectiviteit van psychoanalytische therapieën. In 2007 promoveerde zij aan de VU Amsterdam op het proefschrift ‘Short if possible, long if necessary?’.

Saskia is een ervaren docent en trainer en werkte onder meer bij de vakgroep Klinische Psychologie van de Vrije Universiteit Amsterdam en de post-doctorale opleidingen tot Klinisch Psycholoog en Psychotherapeut bij de RINO Amsterdam, waar zij tevens een aantal jaar hoofddocent van de Psychotherapie-opleiding was.

Sinds 2008 heeft zij een eigen coachings- en adviespraktijk voor leiders en professionals uit profit- en non-profit organisaties, waarin haar ervaringen in bedrijfsleven en psychologie samenkomen.

Saskia ondersteunt als supervisor en intervisiebegeleider collega professionals in de GGZ en professionele coaches. Zij is actief als spreker voor lezingen, workshops en trainingen op het gebied van onderzoek, behandeling en psychoanalytische thema’s. Zo is zij onder meer als docent verbonden aan het VU Center for Executive Coaching, de netwerkorganisatie Team Change en de leiderschapsopleidingen van de Stichting Bedrijfskunde . Tevens is zij choach/facilitator bij het programma Executive Master for Change van INSEAD, Fontainebleau, Frankrijk.

Full Resume in English

Opleidingen

Lees meer

Lidmaatschappen

Lees meer

Publicaties

Lees meer

Opleidingen

Nederlandse Taal en Letterkunde, richting Communicatiekunde, Universiteit Utrecht

Marketing opleidingen NIMA A, B en C, Merkmanagement Universiteit Groningen

Coachingsopleiding, Schouten Nelissen

Psychologie, richting Klinische psychologie, Vrije Universiteit Amsterdam

Post-doctorale opleiding tot GZ-Psycholoog, RINO Amsterdam (BIG-registratie)

Post-doctorale opleiding tot Psychotherapeut, RINO Amsterdam (BIG-registratie)

Opleiding tot Psychoanalyticus, Nederlandse Vereniging voor Psychoanalyse, Amsterdam

Lidmaatschappen

Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP)

Nederlandse Vereniging voor Psychoanalytische Psychotherapie (NVPP)

Nederlandse Psychoanalytische Vereniging (NPAV)

Nederlandse Organisatie voor Beroeps Coaches (NOBCO)

Publicaties

Voor een lijst van publicaties kunt u hier verder lezen.